In Regiunea Autonomă Găgăuzia,capitala Comrat, a avut loc astăzi învestirea noului bașcan

1
70

Evghenia Guțul  a câștigat alegerile din partea Partidului Șor, partid care între timp a fost scos în afara legii de Curtea Constituțională a Republicii Moldova.

Găgăuzia este o regiune autonomă cu influențe turce ,unde se vorbește găgăuza și rusa.Evghenia Guțul a depus jurământul și a ținut discursul în limba rusă.Ea a declarat că va colabora cu Europa , Turcia, Rusia , România și Ucraina.

Evghenia Guțul este inculpata in dosarul furtului miliardului , alături de alți parteneri de afaceri.
Ea l a invitat la ceremonie pe celebrul actor turc ,Burak Ozcivit, care a ținut un scurt discurs înainte de concertul pregătit cu ocazia învestiturii.A participat prin video și Ilan Șor ,care este fugit în Israel.

Din partea autorităților Republicii Moldova nu a participat nici un oficial.
“Tratăm cu dragoste frații noștri din întreaga lume, și le suntem alături la bine și la rău. De asta suntem astăzi alături de Dumneavoastră. Vă mulțumesc, dragi găgăuzi, că ne urmăriți creația și că ne-ați primit atât de frumos. Turcia este alături de Dumneavoastră. Dorim succes Bașcanului Evghenia Guțul. Aveți o misiune grea, dar suntem siguri că veți reuși. Vă iubim”, a declarat actorul Burak Ozcivit

Sabina Pop

1 COMENTARIU

  1. Felicitari Evghenia Gutul pentru ca a obtinut indreptul de a conduce o regiune care este una dintre cele mai importante din Rep. Moldova. Este admirabil felul in care ati reusit sa luati in considerare si sa puneti in practica interesele comunitatii gagauze si sa le uniti pe cele ale restului tarii. Va dorim succes in realizarea obiectivelor si a principiilor pe care le-ati stabilit in programul vostru. Succes si sa stam alaturi de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.